- forumet for deg som bruker mer tid på hifi enn på data!

Forsiden - Norsk HifiPedia

Dato/klokkeslett: 18 Jul 2018, 13:55

Tidssone UTC + 1 time
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 1 innlegg ] 
Forfatter Melding
 Innleggets emne: MiniDisc
InnleggSkrevet: 12 Okt 2013, 14:12 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 28 Feb 2012, 09:40
Innlegg: 239
Bosted: Kapp på Toten
MiniDisc
Sony MZ1 MiniDisc spilleren, først for å treffe markedet i 1992.
Medietype
Magneto-optisk plate
Koding
ATRAC, linear PCM (med Hi-MD)
Kapasitet
80 min. (standard MiniDisc), opptil 45 timer med lyd (1 GB kapasitet) (med Hi-MD)
Lese mekanisme
780 nm laser
MiniDisc (MD) er en foreldet magneto-optisk disk-baserte datalagringsenhet for 74 minutter og, senere, 80 minutter, digitalisert lyd eller 1 gigabyte Hi-MD data. Sony merket audio spillere var på markedet fra September 1992 til mars 2013.
MiniDisc ble annonsert av Sony i September 1992 og utgitt som November for salg i Japan og i desember for USA og Europa.[2] Musikkformat var opprinnelig basert på ATRAC lyd datakomprimering, men alternativet for lineær PCM digitalt opptak ble senere innført for å oppnå lydkvalitet sammenlignes med en CD-ROM. Minidisker var svært populært i Japan, men gjort en begrenset innvirkning andre steder.
Den første MiniDisc å bli utgitt i USA var MTV Unplugged av Mariah Carey 7 desember 1992.
Sony har kunngjort de vil opphøre utviklingen av MD enheter, med siste av spillerne til å bli solgt av mars 2013.[5]
Markedet historie
Sonys MiniDisc var en av to rivaliserende digitale systemer, introdusert i 1992 at var både målrettet som en erstatning for Philips analog kassetten lydbånd system: den andre var Digital kompakt kassett (DCC), skapt av Philips og Matsushita. Sony hadde opprinnelig ment for Digital Audio Tape (DAT) å være den dominerende hjem digitallyd opptaksformat, erstatte analog kassetten. På grunn av tekniske forsinkelser, DAT ikke ble lansert til 1989, og da den amerikanske dollaren falt så langt i forhold til yen det innledende datamaskinen Sony hadde tenkt å markedsføre for om $400 i slutten av 1980 nå måtte selge i detalj for $800 eller selv $1000 å bryte selv, setter den ute av rekkevidde for de fleste brukere.
Relegating DAT for profesjonell bruk, satt Sony til å komme opp med en enklere, mer økonomisk digital hjem format. Når Sony kom opp med MiniDisc sent i 1992, hadde Philips introdusert et konkurrerende system, DCC (digital kompakt kassett). Dette skapte markedsføring forvirring ligner Beta versus VHS kamp av 1970 og 1980. Sony forsøkte å lisensiere MD teknologi til andre produsenter, med JVC, Sharp, Pioneer, Panasonic og andre alle produsere egne MD-systemer Imidlertid ikke er fra Sony maskiner var ikke tilgjengelig i Nord-Amerika, og selskaper som Technics og Radio Shack tendens til å fremme DCC i stedet.
Til tross for at en lojal kundebase (hovedsakelig musikere og lydentusiaster), møtt MiniDisc med begrenset suksess. Det var relativt populær i Japan på 1990-tallet, men liker ikke sammenlignbare salg i andre verdensmarkedet. Siden da har CDer, flashminne og HDD-baserte digitale lydspillere introdusert i 1998 blitt stadig mer populært som avspillingsenheter.
Første lav opptaket av MiniDisc ble tilskrevet lite antall pre-innspilte album tilgjengelig på MD som et relativt lite antall plateselskaper omfavnet formatet. Den høye anleggskostnaden av utstyr og tomme medier var også en faktor. Stasjonære MiniDisc spilleren/opptakere fikk aldri inn lavere prisklasser, og de fleste forbrukere måtte koble den bærbare spilleren til hi-fi for å registrere. Dette medfører kontrasteres med tidligere felles bruk av kassett kortstokker som en standard del av en vanlig hi-fi oppsett.
MiniDisc teknologi ble møtt med ny konkurranse (CD Consortium) fra skrivbare CD-ROMen (CD-R) da det ble rimeligere til forbrukere i 1995. I utgangspunktet mente Sony at det ville ta et tiår for CD-R priser bli rimelig (som starter på rundt $12 per tomme CD-R disk i 1994). Men prisene
MD Data, en versjon for datalagring for datamaskinen, var annonsert av Sony i 1993, men aldri fikk betydelig bakken. Dens media var uforenlig med standard lyd minidisker, som har vært nevnt som en av hovedårsakene bak formatet feil.[trenger referanse]
MD Data kan ikke skrive til lyd-MDs, bare adskillig dyrere data blanks. I 1997, ble MD-Data2 tomme introdusert, som holdt 650 MB data. De bare implementeres i Sonys kortvarig MD-baserte videokameraer (DCM-M1) samt et lite antall flerspors opptakere; Sonys MDM - X 4, Tascam fremste 564 (som kan også registrere bruker standard MD-Audio plater, men bare to spor) og Yamaha MD-8, MD-4, & MD4S.
Hi-MD format, introdusert i 2004, markerte en retur til data lagring arena med 1 GB plater og evne til å handle som en USB-stasjon. Hei-MD enheter lar opptak og avspilling av lyd og data på samme plate, og er kompatibel (både lyd og data) med standard MiniDisc media. (En 80 minutters Minidisc tom kan formateres for å lagre 305MB data)
Sony MiniDisc opptaker
Platen ligger permanent en patron (68 × 72 × 5 mm) med en skyvedør, ligner på dekselet på en 3,5-tommers diskett. Denne utløseren åpnes automatisk ved en mekanisme på innsettingen. Lyd plater kan være skrivbar (tomt) eller premastered. Skrivbar minidisker bruk en magneto-optisk system for å registrere data. En laser varmer ene siden platen til sin Curie punkt, gjør materialet i platen utsatt for et magnetfelt. En magnetisk hodet på den andre siden av platen endrer polariteten til oppvarmet området, innspilling digitale data på disken. Avspilling oppnås med laser alene: dra nytte av Faraday effekt, spilleren sanser polarisering av det reflekterte lyset og dermed tolker 1 eller 0. Skrivbar MDs kan registreres på gjentatte ganger; Sony hevder opptil én million ganger. I mai 2005 var det 74 minutt og 80 minutters plater tilgjengelig. 60 minutters mellomrom, som var i de tidlige årene av formatet introduksjon, ble faset ut lenge siden og er sjelden sett.
Minidisker bruk mestring prosessen og optisk avspilling system som er svært lik CDer. Innspilte signalet premastered gropene og skrivbar MD er også svært like. Åtte til fjorten (EFM) og en endring av CD'ER rundp koden, kalt Advanced Cross Interleaved Reed-Solomon kode (ACIRC) er ansatt.
Forskjeller fra kassett og CDer
Sammenligning av flere former for disklagring viser spor (ikke-å-skala). grønn betyr start og rødt angir slutten.
* Enkelte formatene og DVD-R(W)/DVD+R(W) opptakere opererer i ZCLV, CAA eller CAV.
Minidisker bruk overskrivbare magneto-optisk lagring til å lagre data. I motsetning til Digital kompakt kassetten, eller den analoge kompakt kassetten er platen en tilfeldig tilgang medium, gjør søketid veldig fort. Minidisker kan redigeres raskt selv på bærbare maskiner. Spor kan deles, kombinert, flyttet eller slettet med lette enten på spilleren eller lastet opp til PC (bare med den nyeste versjonen av Sony PC basert SonicStage V4.3 programvare) og endret det. Overføre data fra en MD-enhet til en ikke-Windows-maskin kan bare gjøres i sanntid, fortrinnsvis via optisk I/O, ved å koble lyd ut-porten på MD en tilgjengelig lyd i porten på datamaskinen. Med utgivelsen av Hi-MD formatet begynte Sony å løslate Macintosh-kompatibel programvare. Men er Mac kompatibel programvare ikke kompatibelt med eldre MD formater (SP, LP2, LP4). Dette betyr at bruker en MD registrert på en eldre enhet eller i et eldre format krever fortsatt en Windows-maskin for ikke-sanntid overføringer.
Begynnelsen av platen finnes en tabell med innholdsfortegnelsen, også kjent som "systemfil" området av platen, som lagrer start plasseringen av de ulike spor, samt metainformasjon (tittel, Artist) om dem og gratis. I motsetning til konvensjonelle kassetten, en innspilte sang trenger ikke å lagres i én del på disken, det kan lagres i flere fragmenter, ligner på en harddisk. Tidlig MiniDisc utstyr hadde fragment detaljene for 4 sekunder lyd. Fragmenter mindre enn detaljene er ikke holdt orden på, som kan føre til brukbare kapasiteten på platen faktisk krymper. Også er nei betyr av defragmentering platen gitt i forbruker karakter utstyr.
Alle forbruker-grade MiniDisc enheter har en kopibeskyttelse ordningen kalles føljetong kopi Management System. En ubeskyttet platen eller sang kan kopieres uten grense, men kopiene kan ikke lenger digitalt kopierte. Men som en innrømmelse til dette siste Hi-MD spillere kan laste opp til PC et digitalt registrert fil som kan senere bli resaved som WAV (PCM) fil og dermed replikeres.
Lyd datakomprimering]
Digitalt kodet lydsignalet på en MiniDisc har tradisjonelt vært data-komprimerte i ATRAC-format

_________________
TCP 3015 A TR 2075 Mk II TR 1040 - TR 200 Huldra 10 - 11 SS 10-11-12 TCD 330 - 310 Mk II - 310 - 300 TD 20A - 10X D TL 3520 - 2520 - 2510 System 20 - 18 - 11 Dual 1218 Portable 3-3 -


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 1 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.no - Norsk phpBB-support